Unbounce is één van de meest gekende platformen om aangepaste landingspagina’s mee te maken die 10 keer beter converteren dan traditionele websitepagina’s. Net zoals Clickfunnels biedt Unbounce verschillende mogelijkheden om landingspagina’s te gaan maken die meer converteren dan anders.

Waarom gebruik maken van Unbounce voor landingspagina’s?

De landingspagina’s van Unbounce of Clickfunnels zijn op verschillende manieren verschillend met ‘gewone’ landingspagina’s die je op een WordPress of ander CMS kan maken.

Ten eerste zijn ze veel sneller te maken wat een enorme tijdsbesparing met zich meebrengt. Je kan voorgedefinieerde templates inladen en haast onmiddellijk een prachtige landingspagina krijgen die je anders een halve dag werk zou kosten. Het tijdsbesparend aspect is één van de belangrijkste troeven van tools als Unbounce.

Maar ook het creatieve luik mag hier niet onderschat worden. Als je een converterende landingspagina moet coderen vanaf nul, kom je geregeld struikelblokken tegen die de vooruitgang bemoeilijken.

Denk hierbij aan technische uitdagingen (bijvoorbeeld speciale effecten die je wilt toevoegen), problemen met site-snelheid en hosting (bijvoorbeeld als je een zware video wilt laten afspelen), uitdagingen rond het doen verdwijnen van de hoofdmenu’s op die specifieke pagina (om de afleiding te minimaliseren en zo de conversie te maximaliseren).

Niets van dit alles met Unbounce.

Unbounce helpt je met andere woorden op twee manieren verder: ten eerste bespaar je simpelweg heel veel tijd omdat je kan gebruik maken van de enorme bibliotheek aan templates, afbeeldingen, modules, widgets, noem maar op. Bovendien elimineer je met Unbounce het traditionele webdesignproces waarbij je minimum twee personen nodig hebt (één voor het grafisch gedeelte en één voor het technisch gedeelte).

Unbounce

Ervaringen met Unbounce

Ik heb zelf Unbounce uitgeprobeerd in mijn lead generation en kwam hierbij tot verrassende resultaten. Het aantal leads dat binnenstroomde was boven alle verwachting! In totaal heb ik ongeveer 3 uur nodig gehad om alles op te zetten (DNS, design, opvulling, opvolging van de leads via e-mail automation).

Stap 1: de DNS

De DNS opzetten is heel eenvoudig. Er moet gewoon een CNAME record worden toegevoegd met een nieuwe value die in Unbounce automatisch wordt gegenereerd. Dit is eigenlijk het meest technische van de hele Unbounce-setup. Voor wie niet met DNS vertrouwd is, is dit waarschijnlijk niet zo evident. Maar in enkele minuten, zo niet seconden, is dit klusje geklaard. De meeste domeinnaamproviders (Combell, Siteground, Versio, enzovoort) passen voor jou de DNS aan als je hen even een mailtje stuurt. Het is dus zeker niet nodig dat je zelf in de DNS gaat graven als je hiermee niet vertrouwd bent.

Alternatieven voor Unbounce

Het Unbounce account annuleren of stopzetten is heel eenvoudig