De Screaming Frog SEO Spider is een website crawler waarmee je websites kan scannen op technische en onsite SEO-problemen.

Standaard heeft elke website in de gratis versie van Screaming Frog zo’n 500 URL’s die gecrawld kunnen worden zonder te betalen. Wil je grotere websites analyseren die meer URL’s bevatten, dan vraagt Screaming Frog voor een upgrade à rato van 149 pond (goed 170 euro).

https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=AOzOffh9HIE&feature=emb_logo

Review: is Screaming Frog zijn geld waard?

Voor een SEO specialist is Screaming Frog zeker een must om in huis te hebben. Deze tool helpt je om heel gemakkelijk heel belangrijke informatie te ontdekken over websites, wat betreft hun SEO-problemen. Enkele voorbeelden.

  • Page depth: Hoeveel kliks zijn er nodig om een webpagina te bezoeken? Search engines crawlen meestal niet dieper dan 4 kliks. Heb je interessante content die te “diep” staat op je site, probeer het dan 1 of meerdere levels hoger te krijgen. Dat kan bijvoorbeeld door: een rechterkolom met een rubriek ‘Interessante berichten’ of internal linking via webpagina’s op een hoger niveau.
  • Status Code: om niet- werkende links op te sporen. Hier kan je ook de 404-pagina’s ontdekken.
  • Duplicate content: zoekmachines houden niet van duplicate content. Met de juiste filters en hashtags kan je duplicate content en duplicate meta data opzoeken via Screaming Frog.
  • Afbeeldingen: worden ze wel juist geïndexeerd? Zijn ze niet te groot? Zeker voor mobiel verkeer zijn te grote afbeeldingen af te raden. En welke afbeeldingen hebben geen alt-tag?
  • Indexatie: welke sitepages worden geblokkeerd voor de zoekmachines? Kijk hiervoor bij het tabje ‘Directives’ en filter op ‘Noindex’.
  • Responses codes: Snelle en mobielvriendelijke sites hebben meer dan een streepje voor in de SERPs. Via het tabblad ‘response codes’ ken je vliegensvlug de responstijden van de URLs aanwezig op de site.
  • En veel en veel meer: Redirects, External Links, Interne links, Ankerlinks, Protocol (URLs https beveiligd of niet), Onpage ontbrekende informatie zoals H1, H2, meta descriptions, …